Занимания по интереси

Учебна  2021- 2022 година

За поредна учебна година в СУ „Отец Пайсий“ гр.Мадан стартираха дейности за занимания по интереси.
След проведено анкетно проучване бяха организирани 8 групи :
1.Секция „Аз и волейболът“- Ръководител Евелина Заимова;
2.Секция „Спорт и здраве“ – Ръководител Федя Кичуков;
3.Клуб „Съветът и ние“ – Ръководител
Мариана Бунева;
4.Клуб “ По-успешни заедно“- Ръкъводител Мирела Кукова;
5.Клуб „Млад природозащитник“-  Ръководител Карамфилка Дичева;
6.Ателие по английски език „Езиково вълшебство“ – Ръководител
Бистра Чолакова;
7.Клуб „Математически свят“ – Ръководител Мария Близнакова;
8.Клуб „Млад еколог“- Ръководител Елица  Трендафилова

УЧЕБНА 2020-2021 ГОДИНА

 

 

12.02.2021г.

Клуб "СРЪЧКОВЦИ"

Клуб "Сръчковци"

Учениците от II „Б“ клас в СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан , участващи в клуб „Сръчковци“ с ръководител Ирина Сандова , изработиха кукерски маски, с които да прогонят злите сили, за да бъде плодородна и здрава годината.

 

„Творим и се забавляваме“

"Творим и се забавляваме"

"Творим и се забавляваме"

„Творим и се забавляваме“ – учениците от клуб „Сръчковци“ при СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан с ръководител Ирина Сандова.

 

Учениците от клуб “Светът и ние“

Благородна кауза на ученици с големи сърца!

Благородна кауза на ученици с големи сърца!

Благородна кауза на ученици с големи сърца! Учениците от клуб “Светът и ние“ при СУ “Отец Паисий“гр.Мадан с ръководител Марияна Бунева приключиха работа по своите макети в часовете за Занимания по интереси. Обявиха ги за продажба с призив. “Носете в себе си, получавайте и дарявайте доброта, защото там някъде винаги има някой, който се нуждае от нея !“ Събраната сума от 230 лв. ще се дари на родител на ученик, който се нуждае от средства за лечение в Нови Сад-Сърбия.

 

01.11.2020г.

01.11.2020г.

01.11.2020г.

Днес 1-ви ноември – Ден на народните будители, учениците от VI Б клас и Работилничка „Ръка за помощ“ при СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан, засвидетелстваха почит, уважение и преклонение пред делата на народните будители. Изработиха и поднесоха венец пред паметника на Паисий Хилендарски в двора на родното училище. В знак на благодарност към всички народи дейци запазиха минута мълчание. Честит празник!

УЧЕБНА 2019-2020 ГОДИНА

10.01.2020г.

"Аз и знанието"

„Аз и знанието “

На 10.01.2020г. група за занимания по интереси „Аз и знанието “ от IVA клас с ръководител Елизабет Овчарова, при СУ“Отец Паисий“ гр Мадан , проведоха състезание по математика – В страната „Цифроландия“. Учениците бяха наградени с грамота за участие.

 

20.12.2019г.

Коледно тържество

Коледно тържество

Вакално- инструментална група „Изворче“ с ръководител Нихат Адемов, взеха участие в коледното тържество на СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан , което се проведе на 20.12.2019г.
На снимката: Коледно тържество

 

„Happy new year“

"Happy new year"

"Happy new year"

Коледно състезание „Happy new year“ се проведе на 20.12.2019г. в група за занимания по интереси „Аз уча английски език “ с ръководител Евелина Атанасова – СУ“Отец Паисий“ гр. Мадан
На снимката: „Happy new year“

 

16-20.12.2019 г.

[/vc_column][/vc_row]

"Коледно ателие"

"Коледно ателие"

„Коледно ателие“ – в истинско коледно ателие се превърна класната стая на учениците от Работилничка „Ръка за помощ“ с ръководител Евелина Заимова при СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан. С много желание и коледен дух учениците изработиха сувенири и картички за коледния благотворителен базар в училище, който се проведе в периода 16-20.12.2019 г.
На снимката: „Коледно ателие“

"Коледна бъркотия"

"Коледна бъркотия"

На 20.12.2019г. учениците от IVБ клас и група за занимания по интереси „Знам и мога“ с ръководител Руска Коруджиева при СУ“Отец Паисий“ гр Мадан , проведоха представление – „Коледна бъркотия“. Гости на изявата бяха родители на учениците.
На снимката: „Коледна бъркотия“

Клуб "Сръчни ръце"

Клуб "Сръчни ръце"

Вълшебна коледна атмосфера витае в работилницата на Клуб „Сръчни ръце“ при СУ“Отец Паисий“ гр. Мадан с ръководител Ирина Сандова . На 18.12.2019г.учениците ,съвместно с родители, изработваха коледна украса.
На снимката: Клуб „Сръчни ръце“

Учениците от група "Приказен свят"

Учениците от група "Приказен свят"

Тържество посветено на Коледните празници с участието на родители, проведоха учениците от IА клас при СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан, включени в Група за занимания по интереси по английски език „Приказен свят“ с ръководител Емилия Бойкова
На снимката: Учениците от група „Приказен свят“

В библиотеката

В библиотеката

„Не можех да отида в колеж, затова ходих до библиотеката три пъти седмично в продължение на 10 години“ – Рей Бредбъри Деветокласниците от алтернативен литературен клуб за креативно творчество „Талант“ посетиха градска библиотека „Антон Страшимиров“ в гр.Мадан – потопиха се в света на книгата и усетиха аромата й. Госпожа Кичукова запозна учениците с фондовете,каталозите,бази данни и с други информационни ресурси.Информира също младежите за спечелените ПРОЕКТИ и начините на осъвременяване и обогатяване на градската библиотека. Младите хора имаха възможност да извличат,систематизират и обработват необходимата им информация от разнообразни източници.А в края на работната среща всеки един си тръгна с книга в ръка.
На снимката: В библиотеката

Клуб "Светът и ние"

Клуб "Светът и ние"

По случай Националната седмица на четенето ученици от Клуб „Светът и ние“ при СУ“Отец Паисий“ с ръководител г-жа Бунева, представиха пред децата от подготвителните групи в ДГ“ЕЛИЦА“ театралната постановка „Принцът и просякът“ и прочетоха приказки за Хитър Петър.
На снимката: Клуб „Светът и ние“

Работилничка "Ръка за помощ"

Работилничка "Ръка за помощ"

На 5 ноември 2019 година, учениците от Работилничка „Ръка за помощ“ в СУ „Отец Паисий“ град Мадан, посветиха свободното си време за освежаване и почистване на крайпътна беседка. След положените усилия оставиха мястото за отдих приветливо и чисто. В забавления и закачки усвоиха важен житейски урок, а именно да не замърсяват природата и пространството около себе си, защото никой не е длъжен да поправя грешките ни . Показаха, че са трудолюбиви, отговорни и мотивирани млади хора.
На снимката: Работилничка „Ръка за помощ“

Честит празник будители!

Честит празник будители!

Честит празник будители! Поздравление, с което в днешния ден – 1 ноември, учениците от работилничка „Ръка за помощ“ в СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан, удостояват културни дейци, общественици и радетели на българското. С изключителен ентусиазъм, желание и всеотдайност изработиха картички. С тях ще напомнят на будителите днес, че утре достойно ще защитават постигнатото от тях, ще го надграждат и с гордост ще носят българската култура в сърцата си.
На снимката: Работилничка „Ръка за помощ“

ПРЕПИС на „ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА“

ПРЕПИС на „ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА“

В чест на патронния празник на СУ“Отец Паисий“ – гр.Мадан ученици от извънкласната дейност – Алтернативен литературен клуб за креативно творчество„Талант“ подариха на Директора на училището ПРЕПИС на „ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА“ с думите „НЕКА СЪХРАНИМ ПРЕПИСА И ДУХА НА БУДИТЕЛЯ И ГИ ПРЕДАДЕМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ!“ Всеки ред деветокласниците изписаха с ТРЕПЕТ, ГОРДОСТ И ПРЕКЛОНЕНИЕ! Ръчно оформиха труда си.

На екскурзия

На екскурзия

Учениците от V клас, родители,учители и активисти от Работилничка “ Ръка за помощ“ при СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан посетиха , античния и средновековен български каменен комплекс в Източните Родопи -„Перперикон“ и природния феномен „Каменната сватба“ .На 03.11.2019г.се потопиха в изключителните открития и усетиха магичната сила, която се крие на много места в Родопите.
На снимката: На екскурзия