Занимания по интереси

УЧЕБНА 2019-2020 ГОДИНА

**********

На 10.01.2020г. група за занимания по интереси „Аз и знанието “ от IVA клас с ръководител Елизабет Овчарова, при СУ“Отец Паисий“ гр Мадан , проведоха състезание по математика – В страната „Цифроландия“. Учениците бяха наградени с грамота за участие.

**********

Коледно тържество

Вакално- инструментална група“Изворче“ с ръководител Нихат Адемов, взеха участие в коледното тържество на СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан , което се проведе на 20.12.2019г.
На снимката: Коледно тържество

**********

„Happy new year“

Коледно състезание „Happy new year“се проведе на 20.12.2019г. в група за занимания по интереси „Аз уча английски език “ с ръководител Евелина Атанасова – СУ“Отец Паисий“ гр. Мадан
На снимката: „Happy new year“

**********

„Коледно ателие“

„Коледно ателие“ – в истинско коледно ателие се превърна класната стая на учениците от Работилничка „Ръка за помощ“ с ръководител Евелина Заимова при СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан. С много желание и коледен дух учениците изработиха сувенири и картички за коледния благотворителен базар в училище, който се проведе в периода 16-20.12.2019 г.
На снимката: „Коледно ателие“

**********

„Коледна бъркотия“

 На 20.12.2019г. учениците от IVБ клас и група за занимания по интереси „Знам и мога“ с ръководител Руска Коруджиева при СУ“Отец Паисий“ гр Мадан , проведоха представление – „Коледна бъркотия“.Гости на изявата бяха родители на учениците.
На снимката: „Коледна бъркотия“

**********

Коледна украса

Вълшебна коледна атмосфера витае в работилницата на Клуб „Сръчни ръце“ при СУ“Отец Паисий“ гр. Мадан с ръководител Ирина Сандова . На 18.12.2019г.учениците ,съвместно с родители, изработваха коледна украса.
На снимката: Клуб „Сръчни ръце“

**********

Тържество посветено на Коледните празници

Тържество посветено на Коледните празници с участието на родители, проведоха учениците от IА клас при СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан, включени в Група за занимания по интереси по английски език „Приказен свят“ с ръководител Емилия Бойкова
На снимката: Учениците от група „Приказен свят „

**********

Посещение на Градска библиотека „Антон Страшимиров“ – Мадан

„Не можех да отида в колеж, затова ходих до библиотеката три пъти седмично в продължение на 10 години“ – Рей Бредбъри Деветокласниците от алтернативен литературен клуб за креативно творчество „Талант“ посетиха градска библиотека „Антон Страшимиров“ в гр.Мадан – потопиха се в света на книгата и усетиха аромата й. Госпожа Кичукова запозна учениците с фондовете,каталозите,бази данни и с други информационни ресурси.Информира също младежите за спечелените ПРОЕКТИ и начините на осъвременяване и обогатяване на градската библиотека. Младите хора имаха възможност да извличат,систематизират и обработват необходимата им информация от разнообразни източници.А в края на работната среща всеки един си тръгна с книга в ръка.
На снимката: В библиотеката

**********

Национална седмица на четенето 09.12-13.12.2019г.

 По случай Националната седмица на четенето ученици от Клуб „Светът и ние“ при СУ“Отец Паисий“ с ръководител г-жа Бунева, представиха пред децата от подготвителните групи в ДГ“ЕЛИЦА“ театралната постановка „Принцът и просякът“ и прочетоха приказки за Хитър Петър.
На снимката: Клуб „Светът и ние“

**********

Освежаване и почистване на беседка по еко пътека

На 5 ноември 2019 година, учениците от Работилничка „Ръка за помощ“ в СУ „Отец Паисий“ град Мадан, посветиха свободното си време за освежаване и почистване на крайпътна беседка. След положените усилия оставиха мястото за отдих приветливо и чисто. В забавления и закачки усвоиха важен житейски урок, а именно да не замърсяват природата и пространството около себе си, защото никой не е длъжен да поправя грешките ни . Показаха, че са трудолюбиви, отговорни и мотивирани млади хора.
На снимката: Работилничка „Ръка за помощ“

**********

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БУДИТЕЛИ!

Честит празник будители! Поздравление, с което в днешния ден – 1 ноември, учениците от работилничка „Ръка за помощ“ в СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан, удостояват културни дейци, общественици и радетели на българското. С изключителен ентусиазъм, желание и всеотдайност изработиха картички. С тях ще напомнят на будителите днес, че утре достойно ще защитават постигнатото от тях, ще го надграждат и с гордост ще носят българската култура в сърцата си.
На снимката: Работилничка „Ръка за помощ“

**********

ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ – ИМЕ, КОЕТО С ГОРДОСТ НОСИМ!

В чест на патронния празник на СУ“Отец Паисий“ – гр.Мадан ученици от извънкласната дейност – Алтернативен литературен клуб за креативно творчество„Талант“ подариха на Директора на училището ПРЕПИС на „ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА“ с думите „НЕКА СЪХРАНИМ ПРЕПИСА И ДУХА НА БУДИТЕЛЯ И ГИ ПРЕДАДЕМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ!“ Всеки ред деветокласниците изписаха с ТРЕПЕТ, ГОРДОСТ И ПРЕКЛОНЕНИЕ! Ръчно оформиха труда си.

 **********

На екскурзия

Учениците от V клас, родители,учители и активисти от Работилничка “ Ръка за помощ“ при СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан посетиха , античния и средновековен български каменен комплекс в Източните Родопи -„Перперикон“ и природния феномен „Каменната сватба“ .На 03.11.2019г.се потопиха в изключителните открития и усетиха магичната сила, която се крие на много места в Родопите.
На снимката: На екскурзия

                   

Учебна 2018-2019год.

Сайтове на клуб „Уеб дизайн“ за извънкласните дейности в училище
https://www.webdesignmadan.cf/

**********

На 11.06.2019г.в СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан се проведе Ден на отворените врати за представяне на дейността на заниманията по интереси .
Публична изява направиха 14 клуба, чиято дейност стартира през втори срок на настоящата учебна година.
В представянето като участници и гости се включиха и ученици от ОУ“Васил Левски“ с.Боровина и ОУ“Христо Ботев“ с.Букова поляна.Благодарим на Митко Бекяров- Директор на ОУ“Христо Ботев“ и на Юлиян Вълнев – учител в ОУ“Васил Левски“, които уважиха поканата ни и се включиха в представянето с ученици от клуб „Сръчни ръце“ и Клуб „Тенис на маса“ .
С песни, хора, танци и креативност клубовете популяризираха дейността си. Демонстрирани бяха химични опити, математически фокуси, куклено представление, сръчност, въображение и талант в различни области, което доказва,че учениците искат и могат да творят.
За постиженията на младите творци Шинка Хаджиева- Директор на СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан връчи грамоти на всички клубове.

**********

**********

На 13.04.2019г. учениците от клуб „Млад журналист“ при СУ“Отец Паисий“гр. Мадан, проведоха екскурзия до Момчиловата крепост.Уникална историческа забележителност, където оживяват митовете и легендите за безстрашния Момчил войвода.

**********

Учениците от клуб „Млад химик“ в СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан изработиха табло и презентация във връзка с ГОДИНАТА НА МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА – 2019

**********

Учениците от Клуб „Млад химик“ при СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан, проведоха дейност свързана с опазване на околната среда и проучване чистотата на р.Маданска. Участниците от клуба посетиха пречиствателната станция за отпадни води и се запознаха с процеса на пречистване на водата ,съвместна дейност с родители работещи в пречиствателната станция.

**********

 

**********

*************

Празникът по посрещането на Баба Марта и закичването с мартеници през първия ден на месец март създаде много настроение сред първолаците в СУ“Отец Паисий“ –гр.Мадан.Театрална работилница „Арлекино“ – с ръководител г-жа Мирела Кукова -трескаво се готвеше за изненадата.
Учениците,включили се в извънкласната дейност ,се появиха в класните им стаи в ролите на Баба Марта и Мартичка,като специално си бяха изработили красиви шалчета в бели и червени цветове,символизиращи празника. На ръчичката на всяко първолаче бе вързана мартеничка от вълнен конец с пожелание за здраве, подготвени бяха и пликчета с бели пуканки,които зарадваха най-малките.Разказаха им легенди и предания,свързани с празника,а малките сладурковци в един глас извикаха научените вече буквички,пяха,брояха и казваха стихчета.
Директорът на училището,г-жа Шинка Хаджиева, посрещна участниците от клуба с поздравление за инициативата,а те й подариха специално изработена картичка от еко материали. Учениците отбелязаха,че замърсяването на околната среда е проблем, който засяга всички ни и към който никой не бива да остава безразличен.Именно поради тази причина като основни материали в театралната работилница се използват екологични, така осмокласниците се включиха и в инициативата за опазване на нашата планета.

***********

С мартенички и с пожелание за здраве и късмет на 01.03.2019г.бяха посрещнати учениците, учителите и родителите в СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан.С всеотдайност и любов учениците от работилничка „Ръка за помощ“ съвместно с БМЧК към училището, зарадваха и децата във филиала на ДГ“Елица“ гр.Мадан

**********

Учениците от клуб „Млад журналист“при СУ“Отец Паисий гр.Мадан проучват основния поминък в родния си град.На 05.03.2019г.посетиха рудник Бориева и рудник Крушев дол.Запознаха се с новия модел на добив на олово и цинк, който отдавна се прилага в Западна Европа. Той представлява елиминиране на ръчния труд с машини, които осигуряват по-голяма производителност и сигурност за миньорите. Инвестициите са основно в пробивни карети, челни товарачи и подземни камиони, които заменят тежкия ръчен миньорски труд и повишават производителността.Събраната информация от младите журналисти ще бъде систематизирана и изложена в статиите им.

*********

През месец февруари стартира дейността на клуб“Светът и ние“ в СУ“Отец Паисий“гр.Мадан. Учениците,участващи в извънкласната дейност, с огромно желание работят по макетите на къщи ,които ще бъдат изработени предимно от природни материали.