Занимания по интереси

Сайтове на клуб „Уеб дизайн“ за извънкласните дейности в училище
https://www.webdesignmadan.cf/

**********

На 11.06.2019г.в СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан се проведе Ден на отворените врати за представяне на дейността на заниманията по интереси .
Публична изява направиха 14 клуба, чиято дейност стартира през втори срок на настоящата учебна година.
В представянето като участници и гости се включиха и ученици от ОУ“Васил Левски“ с.Боровина и ОУ“Христо Ботев“ с.Букова поляна.Благодарим на Митко Бекяров- Директор на ОУ“Христо Ботев“ и на Юлиян Вълнев – учител в ОУ“Васил Левски“, които уважиха поканата ни и се включиха в представянето с ученици от клуб „Сръчни ръце“ и Клуб „Тенис на маса“ .
С песни, хора, танци и креативност клубовете популяризираха дейността си. Демонстрирани бяха химични опити, математически фокуси, куклено представление, сръчност, въображение и талант в различни области, което доказва,че учениците искат и могат да творят.
За постиженията на младите творци Шинка Хаджиева- Директор на СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан връчи грамоти на всички клубове.

**********

**********

На 13.04.2019г. учениците от клуб „Млад журналист“ при СУ“Отец Паисий“гр. Мадан, проведоха екскурзия до Момчиловата крепост.Уникална историческа забележителност, където оживяват митовете и легендите за безстрашния Момчил войвода.

**********

Учениците от клуб „Млад химик“ в СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан изработиха табло и презентация във връзка с ГОДИНАТА НА МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА – 2019

**********

Учениците от Клуб „Млад химик“ при СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан, проведоха дейност свързана с опазване на околната среда и проучване чистотата на р.Маданска. Участниците от клуба посетиха пречиствателната станция за отпадни води и се запознаха с процеса на пречистване на водата ,съвместна дейност с родители работещи в пречиствателната станция.

**********

 

**********

*************

Празникът по посрещането на Баба Марта и закичването с мартеници през първия ден на месец март създаде много настроение сред първолаците в СУ“Отец Паисий“ –гр.Мадан.Театрална работилница „Арлекино“ – с ръководител г-жа Мирела Кукова -трескаво се готвеше за изненадата.
Учениците,включили се в извънкласната дейност ,се появиха в класните им стаи в ролите на Баба Марта и Мартичка,като специално си бяха изработили красиви шалчета в бели и червени цветове,символизиращи празника. На ръчичката на всяко първолаче бе вързана мартеничка от вълнен конец с пожелание за здраве, подготвени бяха и пликчета с бели пуканки,които зарадваха най-малките.Разказаха им легенди и предания,свързани с празника,а малките сладурковци в един глас извикаха научените вече буквички,пяха,брояха и казваха стихчета.
Директорът на училището,г-жа Шинка Хаджиева, посрещна участниците от клуба с поздравление за инициативата,а те й подариха специално изработена картичка от еко материали. Учениците отбелязаха,че замърсяването на околната среда е проблем, който засяга всички ни и към който никой не бива да остава безразличен.Именно поради тази причина като основни материали в театралната работилница се използват екологични, така осмокласниците се включиха и в инициативата за опазване на нашата планета.

***********

С мартенички и с пожелание за здраве и късмет на 01.03.2019г.бяха посрещнати учениците, учителите и родителите в СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан.С всеотдайност и любов учениците от работилничка „Ръка за помощ“ съвместно с БМЧК към училището, зарадваха и децата във филиала на ДГ“Елица“ гр.Мадан

**********

Учениците от клуб „Млад журналист“при СУ“Отец Паисий гр.Мадан проучват основния поминък в родния си град.На 05.03.2019г.посетиха рудник Бориева и рудник Крушев дол.Запознаха се с новия модел на добив на олово и цинк, който отдавна се прилага в Западна Европа. Той представлява елиминиране на ръчния труд с машини, които осигуряват по-голяма производителност и сигурност за миньорите. Инвестициите са основно в пробивни карети, челни товарачи и подземни камиони, които заменят тежкия ръчен миньорски труд и повишават производителността.Събраната информация от младите журналисти ще бъде систематизирана и изложена в статиите им.

*********

През месец февруари стартира дейността на клуб“Светът и ние“ в СУ“Отец Паисий“гр.Мадан. Учениците,участващи в извънкласната дейност, с огромно желание работят по макетите на къщи ,които ще бъдат изработени предимно от природни материали.