дейности

2018/2019 учебна година
**********
На 10.04.2019г.се проведе официалното награждаване на победителите и участниците в организирания от МКБППМН -Мадан конкурс за компютърна презентация на тема:“Моят виртуален живот.Безопасно и отговорно ли използвам интернет?“
Учениците от СУ „Отец Паисий“ град Мадан показаха своята позиция по темата и спечелиха призовите места в конкурса.
ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА – V-VII клас
I-во място -Валерия Бориславова Делчева-Va клас;
ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА-VIII -XII клас:
I-во място-Виктория Ангелова Христова-Xa клас;
II-ро място-Мелиса Милкова Иванова-IXб клас
III-то място- Айлин Адемова Байрямова-XIIа клас.
Всички участници също получиха предметни награди,осигурени от община Мадан.
*********
ИНОВАЦИЯТА В ОБУЧЕНИЕТО ВОДИ ДО ШИРОК СПЕКТЪР ОТ ПОЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ.На 26.03.2019г. в СУ“Отец Паисий“ –гр.Мадан се проведе хибриден открит урок по история,литература и английски език с учениците от XII клас на тема:“ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО“.Преподавателите –Магдалена Арнаудова, Мирела Кукова и Искра Дюлгерова показаха иновация в обучението в средното училище.Учениците проследиха факторите,определящи националния културен модел – ИСТОРИЧЕСКА СЪДБА,НАЦИОНАЛЕН ХАРАКТЕР.Диференцираха аспектите на НАЦИОНАЛНОТО –НАЦИОНАЛНО ПРОСТРОНСТВО,НАЦИОНАЛНА ИДЕЯ,НАЦИОНАЛЕН ПАНТЕОН НА ГЕРОИТЕ.Проследиха литературните явления в съпоставка на автори и творби от европейската литература – Англия /1850г. – 1950г./Усъвършенстваха свободния си изказ и превод на литературен английски език.Спазиха етикета и протокола при публично общуване .Директорът на училището –г-жа Шинка Хаджиева, поздрави учениците и учителите за инициативата и „УРОКА ПО РОДОЛЮБИЕ“.С поздравително слово към зрелостниците и техните учители се обърнаха и експертите от РУО – г-жа Мария Сотирова –старши експерт по български език и литература, г-жа Мария Барганова – старши експерт по чужд език и майчин език,г-жа Мая Стоилкова – старши експерт по обществени науки,гражданско образование и религия. От името на кмета на община Мадан – г-н Фахри Молайсенов, и от свое име, началникът на отдел „Образование, култура и хуманитарни дейности“ -г-н Мехмедалиев отправи специално поздравление към младите хора – бъдещето на община Мадан. Цветя и поздравление от името на РУО бяха изпратени от началника  –г-жа Мария Семерджиева.

**********
Ученическият съвет и учениците на Допълнителна подкрепа от I-ва, II-ра и III-та Ресурсна група в СУ“Отец Паисий“-гр.Мадан за първи път се включиха в инициативата да се популяризира Световният ден на водата – 22 март. Изготвиха информационни табла и презентации, които предоставиха на съучениците си в часа на класа.Нарисуваха рисунки на тема: „Вода за всички!Всеки е важен!“ Учениците от СУ“Отец Паисий“-гр.Мадан взеха участие в конкурса, организиран от ЕКОТОI в отбелязването на Световния ден на водата през 2019 г. – „Нарисувай добро“!Мисията на учениците е да помогнат Денят на водата да стане наистина Важен като оставиха силни послания върху рисунките си!
**********
Днес, 01.03.2019г.в СУ „Отец Паисий“ гр.Мадан се проведе поредното състезание по английски език „Spelling Bee“ 2019г. 28 ученика се състезаваха в 7 кръга, като най-оспорван бе последният. Победителите са ученици от 5 клас-1-во място и от 4 клас – 2-ро място, които ще представят училището на регионалното състезание в гр.Пловдив. И тази година нашите учениците показаха завидни умения и познания по английски език.
**********
На 01.03.2019г.с много веселие и усмивки учениците от ГЦОУД в СУ“Отец Паисий“ гр.Мадан посрещнаха Баба Марта
**********
За поредна година учениците от СУ“Отец Паисий“-град Мадан се присъединиха към инициативата Ден на розовата фланелка
**********
Коледен благотворителен базар
„Да подарим усмивка в Коледната нощ “
се проведе в СУ „Отец Паисий“ град Мадан
2017/2018 учебна година
Ученици от СУ „Отец Паисий“ взеха участие в конкурс за рисунка на тема: „Символите на моя роден край“, организиран от областен информационен център – Смолян. Заслужени награди спечелиха:
1. Ивалина Атанасова от ІVа клас
2. Илияна Павлова от ІVа клас
3. Алина Смаилова от VІІб клас
4. Индира Идризова от VІІб клас
5. Сениха Дорсунска от VІІб клас
6. Виктория Христова от ІХа клас
Пожелаваме на тях и на г-жа Маргарита Хутева – учител по изобразително изкуство, още награди и поводи за гордост!

На 28.03.2018г. /Сряда/ се състоя Празникът на буквите „Вече сме грамотни”, остави силни емоции и палитра от незабравими мигове у първокласниците от СУ „Отец Паисий“ – гр.Мадан

Забавните игри с букви, срички, думи, изречения и текст бяха предизвикателство за ума, доказателство за упоритостта, куража и свободолюбивия дух на грамотните ученици.

Браво, мили деца!
Успех по пътя на знанието!
Пожелаваме ви смелостта – да опитвате и да не се отказвате, дързостта – да работите и да успявате, волята и характера – да реализирате своите най-съкровени мечти!
С вас са хората, които най-много ви обичат и подкрепят – вашите родители и учители.
Гордеем се и вярваме във вас!

 Международен ден на розовата фланелка отбелязаха учениците от СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ – гр.МАДАН 

КОЛЕДЕН БАЗАР В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ – гр.МАДАН 


 

На 30.10.2017 г., се връчиха СЕРТИФИКАТИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ОНЛАЙН ОЦЕНЯВАНЕ НА ДИГИТАЛНИ КОМПЕТЕНТНОСТИ на учениците от 11 клас в СУ „Отец Паисий“-гр.Мадан.

Всички ученици имат основание за гордост от постигнатите резултати  на  НВО 10 клас, което носи удовлетворение за учителите, ръководството на училището и родителите. Ръководството на СУ ,,Отец Паисий‘‘ гр. Мадан поздравява  своите ученици и техните преподаватели с отличните резултати!

Автор на текста: Администратор.


НАГРАДЕНИ ТВОРБИ НА НАШИ УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА „Аз рисувам своите мечти“ – КЪРДЖАЛИ, 2016.

  • Валентин Чивлиев 8 клас – I място
  • Савина Чавдарова 9 клас – I място
  • Самих Джуков 10 клас – III място

Автор на текста: Администратор.


НАГРАДЕНА ТВОРБА НА НАШИ УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТЕН 2016_europe1КОНКУРС ЗА ВИДЕОКЛИП „Чиста околна среда в Родопите – на един клип разстояние“ – СМОЛЯН, 2016.

  • Семиха Чолакова и Аниса Паликарова
    10 клас – I място2016_europe2

 

На 09.12.2016 г. ученичките се завърнаха от посещение в Европейския парламент в Брюксел, Белгия. Пътуването е награда за победителките.

Автор на текста: Администратор.